7.kolo-výhry všech družstev

ilustrační obrázek

Družstvo "B" nastoupilo proti poslednímu týmu tabulky v jedné  nejsilnější možné sestavě. První bod získal poměrně rychle bez většího odporu hráč našeho 5.plátna a vzápětí i na prvním plátně Martin. Hosté snížili na 3.šachovnici po hrubé chybě Roberta, který vstoupil králem do vidličky a po ztrátě věže ihned vzdal.

Na 4.plátně jistil případný celkový remizový stav remizou T.Váhala a tak rozhodující bod v pěšcové koncovce musel vybojovat kapitán týmu na 2.plátně. Nepatrně horším skórem a především o jednu vyhranou partii méně drží družstvo 2.místo průběžné tabulky a teoretickou naději na postup. Rozhodne poslední kolo, kdy hraje tým ve Volarech. Písek "C" se Sokolem Čkyně.

Výsledek:  ŠK Týn n/Vlt. "B" - Tatran Prachatice "B"   3,5 : 1,5

Sestava : M.Machálek 1, F.Valtr 1, R.Uhl 0, T.Váhala 0,5 , A.Wimberský 1

Družstvo "C" proti, papírově silnějšímu o 135 bodů průměrného OK, Písku "D" doslova zazářilo. K útoku na zisk tří bodů zavelel jako správný kapitán družstva L.Král, když velmi pěkně přehrál hráče s OK přes 1900 bodů. Druhý bod získal na posledním plátně v nervy drásající koncovce Vašek Brůžek. S věží navíc se dlouho nemohl vymanit z hrozícího věčného šachu a hrozící ztráty věže.

Třetí bod získal po složité hře s opačnými rošádami K.Dvořák na 4.plátně, když soupeř přehlédl hrozící mat a sebral otráveného pěšce. Na konečný stav 4 bodů upravil skóre M.Kučera po předchozí prohře Pavla Hanzala na 2.plátně.

Výsledek:  ŠK Týn n/Vlt."C" - Sokol Písek "D"    4 : 1

Sestava:  L.Král 1, P.Hanzal 0, M.Kučera 1, K.Dvořák 1, V.Brůžek 1   

11.02.2008 | Jaromír Soldát

Hodnocení:1 (počet hlasování: 3)
12345